Friesland Beweegt je!

Met duizenden evenementen en andere activiteitein is het een bewogen zomer, maar vanwege de warmte maar wel op z'n 11-en-30'st...

Hoewel.. Wij doen het eigenlijk helemaal niet rustig aan. Met Agenda.frl, de trips over de Waddeneilanden en het Friese vasteland, 11 Steden en 11 Meters, een nieuwe kantoorlocatie, de ANBI status, Erkend Leerbedrijf, Vitale Fries en nog veel meer initiatieven zitten we zeker niet stil, Stichting Friesland Beweegt is volop in beweging.

Meer weten over wat we allemaal doen? Lees deze nieuwsbrief eens door, neem een kijkje op www.FrieslandBeweegt.frl en wellicht zien we je bij een van onze activiteiten!

Namens de Friesland Beweegt vrijwilligersgroep,
Eric Lansu
Tjeukemeer 3d
8502 TH Joure Snekertrekweg 37-3
8912 AA Leeuwarden

Tel. 0513-852125 (ma-do 10:00-15:00 uur)
Info@FrieslandBeweegt.frl


Even opfrissen...

Stichting Friesland Beweegt organiseert en ondersteunt evenementen in Friesland. Uiteenlopende en -fietsende activiteiten, zo mogelijk voor iedereen toegankelijk, valide of iets minder.

Zelf organiseren we onder andere in februari de Winterfiets Elfstedentocht, volgende week de Elfsteden Fiets5daagse, begin augustus de Eilandvijfdaagse en nog veel meer. Ondersteunen doen we door via Agenda.frl zo veel mogelijk mensen te wijzen op wat er voor leuks te doen is en de uitleen van bijvoorbeeld pijlen om een route uit te zetten.

Vrijwilligers
Onze vrijwilligers zijn een zeer uiteenlopende groep kanjers. Met én zonder handicap, met én zonder reguliere baan, maar allemaal enthousiast aan de slag. Zo is er een groep van zo'n 30 mensen die een of meerdere dagen in de week op een van onze kantoorlocaties aan de slag is. Sinds 2015 in Joure en begin dit jaar ook op een vestiging in Leeuwarden. Het is nu eenmaal niet voor iedereen even gemakkelijk om een stuk te reizen.

Nieuwe look
Het was tijd om even op te frissen, de wellicht wat gedateerde uitstraling een facelift te geven. Als eerste is het logo met de pijlen, waarmee we regelmatig de vraag kregen of we iets aan recycling doen, door een team kunstzinnige vrijwilligers aangepakt. Ook hebben we www.FrieslandBeweegt.frl onder handen genomen en (bijna) overal dezelfde navigatie en uitstraling gegeven. Om structuur in onze activiteiten aan te brengen hebben we een aantal nieuwe 'merken' geïntroduceerd, waarover hieronder meer. Surf eens een vefrissend kijkje!


Eilandvijfdaagse wordt Waddentrips

In 2009 de start van de stichting geweest, maar 'Eilandvijfdaagse' dekt de lading niet meer. We gaan inmiddels een keer of 6 per jaar met zeilschepen naar de Waddeneilanden, maar geen enkele keer 5 dagen...

Zo zeilen we in april naar de Fjoertoer Terschelling, vrijdag weg en zondag terug. Vervolgens gaan we 2x alle vijf eilanden onder leiding van natuurgidsen bezoeken met de Natuureditie, een volle week onder zeil. Ook met de Haveneditie wandelen / fietsen zijn we 7 of 8 dagen onderweg en in 2019 is er dan ook weer de Strandeditie, het vervolg op de Strand5- en -6Daagse.

Brainstorm in een plas water
Veel voorstellen voor een nieuwe naam zijn gedaan en evenzoveel verworpen. Uiteindelijk is het dus 'Waddentrips' geworden. Dat het oude scheepjeslogo daarmee ook vervangen moest worden was natuurlijk duidelijk, kijk maar eens op www.WaddenTrips.frl hoe het er nu uitziet.

Meevaren?
Hoewel we dit jaar nog voor 2 Waddentrips van wal gaan steken, zijn we natuurlijk alweer druk bezig met de voorbereidingen voor 2019. Gaan we de Strandeditie met 3 of meer schepen doen, de Haveneditie met 9 zoals dit jaar of mischien wel meer? Schrijf je in als belangstellende en wij houden je op de hoogte!

Frieslandtrips

Het kon natuurlijk niet uitblijven, de tegenhanger van de Waddentrips is 'Frieslandtrips' geworden voor evenementen op het Friese vasteland.

Zo fietsen we vanaf 16 juli voor 5 dagen de 11 steden langs en doen dat in februari nog eens in één dag dunnetjes over. Uiteraard houden we ook in 2019 weer de boerderijen wandeltocht en gaan we samen met het MCL een sponsor-fietstocht organiseren.

Daarnaast zijn we met nog heel veel nieuwe initiatieven bezig, waar we altijd extra hulp bij kunnen gebruiken!

Friese 11 Meter

Hoe stabiel ben jij op de fiets, hou je hem ook in bedwang als je op z'n 11-en-30'st rijdt?

Inmiddels zijn onze vrijwilligers 60x per jaar op pad om je uit te dagen. Op basisscholen, maar ook bij evenementen kom je ons tegen. We zijn door de hele provincie op zoek naar een plekje om de 11 Meter neer te leggen, ook voor dit jaar zijn er nog mogelijkheden voor grootschalige evenementen om deze leuke activiteit toe te voegen. www.Friese11Meter.frl

Toegankelijk voor iedereen, stem op ons!

Door deelname aan de Wandel Elfstedentocht hebben we laten zien dat een handicap geen beperking hoeft te zijn. Hoewel dit soort prestaties natuurlijk niet voor iedereen weggelegd zijn, is meedoen aan sociale activiteiten voor iedereen belangrijk.

Soms is een evenement per definitie niet geschikt voor bijvoorbeeld iemand in een rolstoel, maar vaak is slechts een kleine aanpassing nodig om mensen met een handicap mee te laten doen. Wij willen hiervoor graag een materialen uitleen starten en de ANWB wil ons hier mogelijk bij helpen.

Uiteraard hebben ze er een wedstrijd van gemaakt, het initiatief met de meeste stemmen wint. Ben je ANWB lid, stem dan via deze link op ons. Ben je geen lid, deel dan gewoon even ons Facebook bericht zodat je vrienden kunnen stemmen!

Kom in beweging voor Friesland!

Stichting Friesland Beweegt is altijd op zoek naar helpende handen. Bij evenementen, op onze kantoorlocaties en in bestuurlijke functies.

Op onze website www.Vrijwilligerswerk.frl vind je een uitgebreid overzicht van waar we naar op zoek zijn, maar die lijst is zeker niet compleet. Hier een kleine greep:

- agenda.frl redactie, in Joure en Leeuwarden
- chauffeur met BE rijbewijs, liefst in de buurt van Joure
- stempelpost bezetting van Dokkum tot Stavoren
- 11 Meter begeleider op evenementen en scholen
- webprogrammeur in PHP, MySQL en HTML
- lid Raad van Toezicht, om het MT te adviseren

En natuurlijk iedereen die het gewoon leuk vindt om mee te helpen evenementen te organiseren...

Stichting Friesland Beweegt
info@frieslandbeweegt.frl
http://www.frieslandbeweegt.frl